1 mai 2011

Friptura de curcan cu busuioc si usturoi

Print


Ingrediente:

o pulpa curcan
4-5 cartofi
1 ardei gras
3-4 rosii
4-5 catei usturoi
20 ml ulei de masline
busuioc verde
sare
piper



   Preparare:

   Pentru aceasta friptura am folosit o punga din plastic speciala pentru friptura. 
   Am crestat putin pulpa pe partea inferioara si am bagat in crestaturi doi catei de usturoi tocati marunt, am presarat pulpa cu sare, piper si am pus-o in punga. Cartofii i-am taiat taraneste, am pus peste ei: sare, piper, putin ulei de masline si i-am pus si pe ei in punga  langa carne.
   Rosiile le-am taiat in doua si ardeii felii mai groase si le-am pus in punga.
   Am tocat si restul de usturoi si busuiocul verde si le-am pus peste carne si cartofi. Punga cu acestea am pus-o intr-o tava  si am bagat la cuptor timp de o ora si jumatate la foc mic.
   Inainte sa bag la cuptor am facut cateva gauri cu scobitoarea in punga ca sa iasa aburul afara.
  Dupa aproape o ora si jumatate am scos tava si am taiat punga, am presarat peste carne restul de ulei de masline si am mai dat la cuptor 10 minute la foc potrivit, asta ca sa se rumeneasca putin .
   Carnea este foarte frageda si aromatizata iar cartofii sunt putin caramelizati si la fel de aromati.
   Am servit cu salata de sezon.

   Daca va place busuiocul verde puteti opri cateva frunze pe care sa le tocati si sa puneti pe friptura inainte de servire.



Pofta buna!

Niciun comentariu: