18 mai 2011

Peste la cuptor cu sos de ciuperci

Print
Ingrediente:

800gr - 1kg file peste (la alegere)
500-600 gr ciupeci
doua cepe
5-6 catei usturoi
500 ml suc rosii
5-6 linguri ulei masline
sare
piper
1/2 pahar de vin alb
1/2 pahar apa



Preparare:

  1. Pestele se sareaza cu 15-20 minute inainte de pregatire. Se asaza intr-o tava (vas) mai adanca, se pune putin ulei de masline, se toarna vinul si 1/2 pahar cu apa si se se da la cuptor la foc potrivit jumatate de ora.
  2. Intre timp se caleste ceapa taiata pestisori si usturoiul maruntit in restul de ulei de masline, apoi se adauga ciupercile taiate in doua si se lasa la fiert 15-20 minute, dupa care se toarna sucul de rosii si se condimenteza cu sare si piper dupa gust. Se mai fierbe 5-10 minute apoi se toarna compozitia peste pestele aflat la cuptor.
  3. Se lasa sa fiarba la cuptor circa 30 minute (pana sunt fierte toate ingredientele). Se serveste cu mamaliguta calda.

 POFTA BUNA!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Gata, Licuta, am notat reteta, acum fug sa o incerc. Multumim! Pupici Alina