10 iunie 2011

Copanele crocante

Print


Ingrediente:

4 copanele pui
1 ou
50 gr faina
50 gr pesmet
ulei pentru prajit
sare
piper
1/2 lingurita vegeta

   Preparare:

1. Copanelele se fierb impreuna cu un praf de sare si vegeta timp de 10-15 minute. Se scot si se lasa sa se racoreasca putin.
2. Se pregatesc trei vase: unul cu faina, altul cu oul batut cu putina sare si piper iar altul cu pesmet.
3. Se ia cate un copanel si se trece prin faina, apoi prin ou si la urma prin pesmet si se asaza pe un platou. Se procedeaza la fel cu toate celelalte. Dupa ce ati terminat cu toate copanelele, se pregateste o cratita adanca cu ulei, se incinge bine si se pun copanelele la prajit pana devin aurii.
4. Se scot pe un servet de hartie ca sa absoarba excesul de ulei. Se pot servi cu piure, cartofi prajiti, legume, etc. Noi am servit cu ciupercute coapte.




Pofta buna!

2 comentarii:

Adela Zilahi spunea...

Yumy tare mult imi plac! foarte bine arata! pupic!

Din bucataria mea spunea...

Multumesc Adela!...Copilul meu este inebunit dupa feluri din acesta de mancaruri... gen KFC si prefer sa le prepar in casa. Chiar daca sunt prajite, macar stiu cu ce sunt preparate. Te pup!