9 septembrie 2014

Prajitura cu prune si migdale

Print





    Am profitat de prunele care se gasesc din plin in piata si am preparat o prajitura pufoasa, aromata si super delicioasa!


Ingrediente:
200 gr faina
200 gr zahar pudra
100 gr migdale macinate
100 gr unt
3 oua
150 gr iaurt gras
400-450 gr prune spalate fara samburi
o lingurita esenta de migdale
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
un praf de sare 


Preparare:
1. Batem untul cu zaharul pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam pe rand ouale, unul cate unul, apoi iaurtul, faina amestecata cu sarea, praful de copt si bicarbonatul; esenta de migdale si la urma migdalele macinate, amestecand usor cu o spatula.


2. Ungem cu unt si tapetam cu faina o forma rotunda cu diametrul de aproximativ 22-23 cm. Turnam compozitia, netezim cu o spatula si deasupra asezam in cercuri concentrice prunele taiate in sferturi.


3. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la foc moderat primele 20 de minute, apoi la foc mic inca 30 de minute, pana cand se rumeneste frumos deasupra. Facem testul cu scobitoarea.
4. Lasam prajitura sa se racesca in forma, apoi o scoatem si o asezam pe un gratar. Inainte de servire o pudram cu zahar pudra.




Pofta buna!

4 comentarii:

Dorina spunea...

Tare buna trebuie sa fie , arata tare bine , e pufoasa si tare imi face cu ochiul.

Adela Zilahi spunea...

Super buna!!! Prezentarea superba!! Pupici!

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, Dorina! Da, este tare pufoasa!
Te pup!

Licuta Marin spunea...

Multumesc frumos, Adela!
O seara minunata iti doresc!