11 septembrie 2011

Tort de biscuiti



 
    Un tort rapid, facut la rece si cu mare efect la "public". Il puteti servi alaturi de cupe de inghetata sau pur si simplu asa cum este. La noi s-a papat rapid fara nici o alta "adaugare" alaturi.

 
 
Ingrediente:

500 gr biscuiti petit beurre
200 - 250ml lapte
100 gr unt
100 gr nuci macinate
50 gr zahar pudra
50 gr cacao
50 gr ciocolata topita
esenta de rom 
esenta de vanilie
Preparare:

1. Intr-un castron rupem biscuitii bucati, nu foarte mici. In alt castron frecam untul cu zaharul pudra pana devine spuma si dam de o parte. Punem nucile macinate peste biscuiti, adaugam cacaua proaspat cernuta si ciocolata topita apoi amestecam usor.
2. Turnam treptat laptele si amestecam dupa fiecare portie de lichid, pana obtinem o compozitie umeda. Este posibil sa nu fie nevoie de toata cantitatea de lapte, functie de calitatea biscuitilor.
3. Incorporam crema de unt si zahar, apoi esentele. Punem totul intr-un recipient cu pereti inalti, pudrat cu cacao si cativa fulgi de ciocolata. Dam la frigider pana a doua zi.


4. Rasturnam tortul pe un platou si il pudram cu cacao si fulgi de ciocolata. Taiem tortul cu un cutit cu lama subtire si lata.
 


 
 
Pofta buna!

62 de comentarii:

  1. arata minunat! o seara frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos, Amoush!!! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. O alternativa eleganta a salamului dembiscuiti. Delicios.

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Cristina!!! E foarte adevarat ce ai spus! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Simplu si bun!Ca in copilarie,Licutule!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc Teo!!! Adevarat! Chiar ca in copilarie! Adevarul este ca nu am mai facut de mult Adica de vreo cativa ani. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata super bine!!! Draga mea, ai primit ceva pe site-ul meu. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  8. Ingenios modul de prezentare. Imi place f mult. Tort din compozitia de salam de biscuiti. Foarte tare :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Un salam de biscuiti in forma de tort !
    Ce idee faina si de efect.
    Pozele graitoare ca de obicei.
    Iti imbata privirea.
    Saptamana superba sa ai.
    Te pup .

    RăspundețiȘtergere
  10. O reteta simpla dar eleganta prin prezentare. Placuta noanta de la cacao. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  11. un tort foarte simplu si cred ca si delicios.am sa-l incerc.o saptamana minunata

    RăspundețiȘtergere
  12. Frumoasa prezentare, arata foarte apetisant :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Doamane cum arata!
    Eu am facut mereu sub forma de salam sau tort rotund dar, asa patrat nu am vazut si mi se pare bestial:)))
    Super!
    O zi buna!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este un tort foarte rapid de facut simplu si. usor

      Ștergere
  14. Multumesc Cristina!!!Ma simt tare onorata pentru premiu! Pup!

    Multumesc frumos, Brandusa!!!

    Multumesc frumos, Daniela!!!

    Multumesc frumos, Lia!!!Bine ai revenit!

    Multumesc frumos, Sara&Miki!!!

    Multumesc frumos, Sarah!!

    Multumesc frumos, Mihaela!!!

    Multumesc frumos, Vasi!!! Este prima oara cand l-am facut asa si mi se pare mult mai interesant decat sub forma de salam!

    Va pup si va urez o saptamana cat mai frumoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Sunt ani de cand nu fac ,ar fi timpul sa trec la treaba,arata minunat in forma asta,pupici!

    RăspundețiȘtergere
  16. Arata super bine si foarte delicios tort! Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  17. Cum poate arata Licuta!!! minunat!! pupici

    RăspundețiȘtergere
  18. Multumesc Diamar!!!

    Multumesc Flory!!!

    Multumesc Adela!!!

    Multumesc Antonina!!!

    Va pup si va imbratisez cu drag!!!

    RăspundețiȘtergere
  19. Vai ce pofta mi-ai facut !!!! Arata bestial !!!! Si mie imi aduce aminte de copilarie , papam aproape in fiecare saptamana salam de biscuiti , era desertul preferat !!! Bravooo!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Multumesc Catkitchen!!!La cel care il faceam pe timpuri foloseam si rahat dar acum am renuntat si mi se pare ca are un gust mai fin! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  21. Nota 10 pentru prezentare. Cred ca a fost si gustos!

    RăspundețiȘtergere
  22. hmmm...ce bunatati gateste lumea pe aici

    RăspundețiȘtergere
  23. Multumesc Miha!!! Pup!

    Multumesc Fancy Cake!!! Pupici!

    Multumesc Sorina!!!Pup!

    O zi buna sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  24. Arata super delicios si imi plac foarte tare fotografiile! Ce aparat folosesti si ce obiectiv?

    RăspundețiȘtergere
  25. Multumesc frumos, Elena!!! Folosesc un Canon EOS 550D! Pup si multumesc pentru vizita!

    RăspundețiȘtergere
  26. Si nu ne-am vorbit...hi,hi...tu ai facut tort, iar eu salam de biscuiti...cu banane! Mananci si nu te saturi, apoi te enervezi ca s-a terminat prea repede, asa-i? ;-)))

    RăspundețiȘtergere
  27. Asa este, Liana10!!! Multumesc foarte mult! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  28. Multumesc frumos, Cora!!!Pup si un weekend minunat sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  29. Arata super bine!Imi spuneti va rog ce aparat foto aveti?

    RăspundețiȘtergere
  30. Multumesc Raluka!!! Am raspuns intr-un comentariu putin mai sus: Canon EOS 550D. O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  31. O idee minunata si un extaz pentru ciocolatosi ca fiica-mea! :D
    Pupici xoxoxo

    RăspundețiȘtergere
  32. o bucatica mica as gusta,cred ca osa-l fac.arata prea bine,o seara minunata

    RăspundețiȘtergere
  33. Multumesc frumos, yaya6!!! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  34. acus am vazut tortul tau :) arata superb :*

    RăspundețiȘtergere
  35. Delicios si foarte usor de facut!
    L-am facut acum cateva zile. Super bun!

    RăspundețiȘtergere
  36. Multumesc frumos, Emily!!!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  37. Multumesc frumos, Veronica!Ma bucur ca iti place!Si noi suntem innebuniti dupa el si e tare usor de facut:)Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  38. Me ha encantado tu blog una verdadera delicia,me quedo que no quiero perdemé nada de lo que publiques...

    Besets i Feliç any

    RăspundețiȘtergere
  39. as vrea sa il fac ca o baza pentru prajitura.deasupra sa pun o crema ganache,si eventual niste frisca.
    mai sofisticat un pic.
    te-as intreba cum e consistenta acestuia,e moale sau mai tare asemeni salamului de biscuiti?
    in rest,arata super.

    RăspundețiȘtergere
  40. Anonim, cred ca se poate folosi ca baza pentru prajitura pe care mi-ai descris-o. Nu este tare ca salamul de biscuiti, dar nici moale nu e, doar ca ar trebui tinut la frigider sa se intareasca si dupa aceea sa pui crema ganache.
    Iti doresc o seara minunata si daca mai ai intrebari, iti raspund cu mare placere!

    RăspundețiȘtergere
  41. Wow, poza este superba! Voi incerca si eu aceasta reteta!

    RăspundețiȘtergere
  42. este foarte bun, l-am pregatit si eu ieri si a iesit o bunatate

    RăspundețiȘtergere
  43. Asa este Anonim!!!Multumesc frumos!

    O seara minunata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  44. Multumesc frumos, Natalia!!!Astept impresii daca il faci:)

    Te pup si iti doresc o seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  45. Anonim, ma bucur sa aud ca ai facut tortul si mai mult ma bucur ca iti place!
    Iti doresc un weekend minunat!

    RăspundețiȘtergere
  46. A iesit excelent. Foarte usor de facut si un deliciu pentru cafeluta de dimineata:). Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  47. Multumesc frumos, Simona!!!Ma bucur ca iti place!
    Pupici si o saptamana cat mai frumoasa sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  48. Ce dimensiuni are tava in care l-ai facut?
    As vrea sa-l fac in weekend si cum suntem mai numerosi,vreau sa stiu daca sa-l fac in cantitate dubla.
    :D
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  49. Anonim, vasul in care l-am facut avea aproximativ 18x18 cm. Daca sunteti mai multi o sa trebuiasca mai mult ca sigur sa folosesti un vas mai mare si ingrediente duble.
    O seara minunata iti doresc si astept impresii!

    RăspundețiȘtergere
  50. Multumesc mult! Ma pregatesc sa ma apuc de treaba si sigur dublez cantitatile.

    Revin cu impresii!

    RăspundețiȘtergere
  51. Foarte bun! Deci,foarte bun!:)
    Am facut o singura gresala,totusi!Am dublat cantitatile si n-a fost deloc bine!Data viitoare le triplez, ca sa ajunga la toata lumea:)))


    RăspundețiȘtergere
  52. Anonim, ma bucur tare sa aud ca ti-a placut! Cred ca urmeaza si la noi pe lista, ca nu l-am mai facut demult;)
    O seara minunata iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  53. Mulțumesc pentru rețetă! Este a doua oară când o fac și iese excelent de gustos salamul de biscuiți.

    RăspundețiȘtergere
  54. Chiar voi face o mare surpriza fiicei mele ,la aniversarea ei.Multumesc din suflet.

    RăspundețiȘtergere