27 noiembrie 2011

Crap cu legume la cuptor

Print

 

   Imi place pestele in orice combinatie posibila:) Astazi am ales pentru gatit Maria Sa Crapul. Acest fel de peste se poate gati in multe variante, dupa preferintele fiecaruia: cu legume sau fara, cu sos de rosii sau fara, rasol sau prajit...etc. In toate variantele posibile, ramane totusi o mancare mult mai sanatoasa decat prea iubitul nostru purcelus:)))

 
 
Ingrediente:
un crap de aproximativ 1,5 kg
4-5 catei de usturoi
o ceapa mare
1-2 frunze de dafin
200 ml vin alb
2 ardei grasi
400 gr ciuperci
500 ml suc de rosii
1/2 lamaie
sare
piper
100 ml ulei

23 noiembrie 2011

Briose cu mere si ghimbir

Print


   
   Aromate si pufoase, aceste briose sunt gustarea perfecta intre mese sau micul dejun ideal, alaturi de un ceai sau o cafea:)

Ingrediente:

2 mere
2 oua batute
6 linguri ulei
150 gr zahar
1/2 lingurita pudra de nucsoara
250 gr faina
un plic praf de copt
1 lingura pudra de ghimbir
2 linguri de miere pentru uns briosele

17 noiembrie 2011

Papanasi

Print



 Ingrediente:

200 gr branza proaspata de vaca
50 gr zahar
2 oua
100-120 gr faina
un varf de lingurita bicarbonat de sodiu
esenta de vanilie
un praf de sare

13 noiembrie 2011

Minitarte aperitiv cu sunca

Print


  
   Minitarte apetisante care sunt potrivite pentru orice moment sau eveniment;)
Ingrediente (pentru 4 minitarte):
150-200 gr aluat foietaj
4 rosii mici
200 gr sunca de praga
2 linguri de smantana
2 oua
50 gr casvaval ras

9 noiembrie 2011

Salata de sfecla rosie cu hrean

Print



   Sfecla rosie o putem consuma atat cruda cat si coapta, sub forma unei salate delicioase. Are un gust dulce-acrisor, putin iute de la hrean, ce mai...Sanatate curata!

Ingrediente:
1 kg sfecla rosie
50 gr hrean ras
sare
otet

4 noiembrie 2011

Prajitura cu crema de vanilie

Print



    Ce pot sa spun despre aceasta pufosenie aromata? Doar atat: facut, pozat, mancat pana la ultima firimitura! ;)



Ingrediente:

Pentru blat:
200 gr faina
180 gr zahar
150 gr unt
100 gr amidon
3 oua
100 ml lapte
1 plic parf de copt
zahar vanilat

Pentru crema de vanilie:
150 ml lapte
1 ou
50 gr zahar
40 gr faina
50 gr unt
o pastaie de vanilie

Pentru glazura de ciocolata:
50 ml apa
50 gr lapte praf
100 gr zahar
25 gr cacao
25 gr unt
1/2 pastaie de vanilie