10 februarie 2016

Baclava cu ciocolata

Print

   
      
            Dulce, satioasa dar delicioasa la maxim! Atat! 


Ingrediente:
7 foi de placinta
150 gr fistic 
150 gr nuca 
100 gr zahar 
1/2 lingurita scortisoara macinata
100 gr ciocolata menaj tocata marunt
100 gr unt topit
Pentru sirop:
100 gr zahar 
200 ml apa
4 linguri miere
coaja rasa de la o portocala

Preparare:
1. Preincalzim cuptorul la 175°C si ungem cu unt o tava cu diametrul de 20x30 cm.
2. Intr-un bol amestecam nucile macinate, fisticul tocat marunt, zaharul, scortisoara si ciocolata.


3. Foile de placinta le taiem in jumatate si obtinem 14 foi mai mici. Ungem cu unt 5 din jumatatile obtinute si le asezam in tava. Peste acestea presaram jumatate din amestecul cu nuci si fistic. Ungem cu unt inca 4 foi mici si le asezam peste amestecul de nuci. Deasupra lor presaram amestecul ramas si deasupra asezam ultimile 5 foi unse in prealabil cu unt. 
4. Cu un cutit bine ascutit taiem prajitura in patrate sau romburi si o ungem deasupra cu restul de unt. O coacem timp de aproximativ 30-40 de minute, pana se rumeneste frumos deasupra.


5. Dupa ce o scoatem din cuptor o lasam 5 minute sa se racoreasca. Intre timp preparam siropul astfel: intr-un ibric sau o cratita mica punem apa, zaharul, mierea si coaja rasa de portocala. Lasam sa fiarba la foc mic 3-4 minute pana capata consistenta unui sirop. Se strecoara si se lasa cateva minute sa se racoareasca apoi se toarna peste baclavaua calda. 


6. Baclavaua o servim dupa ce s-a racit complet.



Pofta buna!


3 comentarii:

Mihaela Negrescu spunea...

Imi place mult baclavaua! Chiar weekend-ul trecut am facut-o de doua ori! Trebuie sa o fac neaparat si cu ciocolata ca m-ai facut curioasa!! Seara Buna!!

Kyra spunea...

Regal!

DiaMar bucataria galbena spunea...

Arata bine